Следвайте Гласове в Украйна е поискала отново тежко оръжие от България

...
Следвайте Гласове в Украйна е поискала отново тежко оръжие от България
Коментари Харесай

Военният министър: България няма излишно оръжие, за да изнася за Украйна

Следвайте " Гласове " в 
Украйна е поискала още веднъж тежко оръжие от България посредством посланика си и военния си министър, като най-желани са системи за противовъдушна защита. Това стана ясно от изявление на военния министър Димитър Стоянов пред Нова тв. От неговите думи обаче се разбра, че най-малко Министерство на защитата няма никакво желание да откликне на украинската молба, тъй като няма ненужно оръжие

Замесването на България с гърмежа на Кримския мост и хакерските атаки са свързани и е опит да ни отвърнат. България не е взела участие във гърмежа на Кримския мост. В това увери служебният боен министър Димитър Стоянов пред Нова телевизия.
На него не му е известно да има изменничество на България по отношение на друга страна. България не изнася оръжия към Урайна и Министерство на защитата в никакъв случай не е изнасяло оръжия, за където и да било, увери Стоянов.
Според него България няма доста ненужно оръжие, с цел да изнася за Украйна. Ако имахме доста оръжия, българската войска нямаше да среща компликации, тъй като самите ние имаме дефицит на въоръжения. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в огромен % тя е неизправна. Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите качества, безапелационен е Стоянов.

Ако дарим оръжия, с какво ще изпълняваме нашите отговорности за националната сигурност?, попита служебният министър на защитата.
Трябва да се направи доста добра преценка от политическия елип в Народното събрание, тъй като в случай че дарим на Украйна военна техника, би трябвало да бъдем наясно, че по-късно ние би трябвало да си купим военната техника и въоръжения. Сама тя няма да пристигна, разяснява Стоянов.
" България не разполага с ненужно оръжие, което може да бъде изнесено, просто ще загубим качества ", предизвести военният министър.
Към момента е признато България да оказва военно-техническа помощ. Ние работим в тази посока. Служебното правителсвто направи две дарения - 350 медицински комплекат за 35 000 ранени и 5 000 чифта дрехи. Включваме се по всевъзможен метод в решението на Народното събрание. Дали ще има друго решение следва да забележим, сподели още той.
По думите му има сигнали от Украйна, с които упорстват страната ни да помогне с оръжие.
Имат избран лист с стремежи какво да им бъде предоставено от страните. Но отново споделям - България не разполага с толкоз ненужно оръжие, което да бъде предоставено. Ние просто ще изгубим качествата си, повтори няколки пъти  Стоянов.
Министърът на защитата изясни, че Източният фланг към този момент е заздравен.
Стоянов отсече, че не сме слабото звено в НАТО, а сме предан и сигурен съдружник на Алианса. Източният фланг на НАТО към този момент е засилен, изясни той и добави, че това е било признато през юни на среща на върха в Мадрид.
Има четири многонационални бойни групи - България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата идея, според която бяха основани батальонните бойни групи.
България не прави изключение. Русия ни дефинира като неприятелска страна, и освен нас. Не мисля че сме едва звено в НАТО, потвърдили сме, че сме благонадежден съдружник, посочи Стоянов.
Според него има вътршено политическо отражение замесването на България от страна на Русия във гърмежа в Крим.
Видяхме разделенеито във връзка с поканите на посланици. И без външна интервенция има нестабилност в политиката, тъй като виждам нежеланието на партиите даже да приказват едни с други. Очаквам да се проведат договаряния и да бъде формирано държавно управление, добави още отбранителният министър.
Използването на нуклеарното оръжие, Стоянов разяснява, че се преглежда като възпиращо, а не нападателно.
Димитър Стоянов добави, че заканите, които идват от Русия за нуклеарното оръжие би трябвало да се вземат под внимание. В една нуклеарна война победител няма да има, посочи той и увери, че не се готвим за такава. Надявам се, че няма да има нуклеарен удар, тъй като победител няма да има, уточни Стоянов.
Той поздрави чиновниците на Военновъздушни сили на празника на авиацията. Димитър Стоянов предизвести, че политиците могат да приземят българската авиация, тъй като отхвърлят да чуят специалистите. Стоянов се надява депутатите от новото Народно заседание да обезпечат повече средства за защита.

Източници: NOVA TV, epicenter.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР